Van Nederland naar Groot-Brittanië

Verkoop je goederen aan klanten in Groot-Brittannië? Dan heb je sinds Brexit te maken met douaneformaliteiten.

Goederen exporteren naar Groot-Brittannië

Kies je voor export van Nederland naar Engeland? Dan moet je aangifte doen in het aangiftesysteem van de Nederlandse douane. Daarmee vraag je de douane toestemming om goederen te exporteren buiten de Europese Unie. Het is mogelijk dat de douane de zending inspecteert. Wanneer de goederen door de douane zijn vrijgegeven, dan vertrekt de transporteur naar Groot-Brittannië.

Goederen importeren in Groot-Brittannië

Zijn de goederen onderweg naar de haven? Dan moet je invoeraangifte doen. Maakt je vervoerder gebruik van een ferry of de Eurotunnel, dan wil de douane in Engeland dat de vervoerder alle relevante informatie (invoeraangiften, een transitdocument en identificatiegegevens van de vrachtwagen) invoert in het Goods Vehicle Management System (GVMS). Het GVMS systeem produceert een uniek nummer waarmee de vrachtwagen direct aan boord van de ferry kan.

Boom Customs biedt ondersteuning

Bij export naar UK is de nodige kennis van de Nederlandse- en Britse douaneregels vereist. Denk onder andere aan vergunningen, een garantstelling, toegang tot de Nederlandse- en Britse aangiftesystemen, douane documenten en aanmeldingen doen in de havens in Engeland, Nederland, België en Frankrijk. Wij bieden ondersteuning en helpen je te voldoen aan alle douaneverplichtingen in zowel Nederland als Groot-Brittannië. Eén partner die je hele VK-handel verzorgt. Efficiënter kan het niet.

Houdt rekening met invoerrechten

Bij de importaangifte in Groot-Brittannië moet je mogelijk invoerrechten betalen. Dit is afhankelijk van de afspraken tussen het VK en de EU, de aard van de goederen en de oorsprong van de goederen. Over het algemeen geldt dat je geen invoerrechten in Groot-Brittannië hoeft te betalen als de goederen geproduceerd zijn in de EU.

Wie verantwoordelijk is voor de export- en importaangifte is afhankelijk van de leveringsvoorwaarden (incoterms) die de koper en verkoper hebben afgesproken. We adviseren om met de handelspartners af te spreken om FCA of DAP te leveren in plaats van EXW of DDP.

Bijzondere douaneverplichtingen

Voor sommige goederen zoals dierlijke producten, planten, groenten, fruit, staal, alcohol en militaire goederen gelden aanvullende verplichtingen. Wij adviseren je graag over de nodige certificaten en documenten.

© 2024
Created by LR Internet