Van Nederland naar Ierland of Noord-Ierland

Transitdocument T2

Als je goederen exporteert naar Ierland of Noord-Ierland hoef je geen uitvoeraangifte en invoeraangifte te doen. Ierland is deel van de EU en wordt dus hetzelfde behandeld als Duitsland of Frankrijk. Noord-Ierland is weliswaar geen deel van de EU, maar wordt feitelijk wel zo behandeld.

Veel verkeer naar Ierland en Noord-Ierland gaat via Groot-Brittannië. Om de goederen door Groot-Brittannië te vervoeren zonder daar invoeraangifte te hoeven doen, moet je een zogenaamd transit document opstellen, meer precies een T2. Met een transitdocument krijg je toestemming van de Britse douane om door hun douanegebied te reizen zonder invoeraangifte te doen en invoerrechten te betalen. Wel moet je een borg stellen ter hoogte van eventuele invoerrechten plus btw en accijns die over de goederen verschuldigd zou zijn als ze wel in Engeland ingevoerd zouden worden. Als de vrachtwagen onder transit Groot-Brittannië weer verlaat en in Ierland of Noord-Ierland aankomt, geeft de douane de borg vrij.

Boom Customs heeft een vergunning om deze transitdocumenten op te stellen en kan de borg stellen namens de vervoerder of de eigenaar van de goederen.

© 2024
Created by LR Internet