Advisering

Het ervaren team van Boom Customs staat klaar om je douaneaangiften voor je te maken, maar ook om je te adviseren en trainen. Een paar voorbeelden van wat we kunnen doen.

Onze adviesdiensten

 • Douaneprocessen inrichten

  Hoe je je VK-handel hebt ingericht, bepaalt voor een groot deel met welke douaneverplichtingen je te maken krijgt. Als je bijvoorbeeld DDP levert, dan ben je ook de importeur in het VK. Dat betekent dat je je moet registreren voor douane en btw-doeleinden en dat je periodiek btw-aangifte moet gaan doen. Als je zowel goederen importeert uit als exporteert naar het VK, kun je invoerrechten vermijden door gebruik te maken van speciale douaneregelingen. Dit soort zaken kun je zelf uitzoeken, of je laat je adviseren door één van onze specialisten.

 • Goederencodes bepalen

  Cruciaal in een douane-aangifte is de goederencode (HS-code) van je producten. Alle denkbare producten kunnen gerubriceerd worden in een gedetailleerd systeem van 8 tot 10-cijferige codes. De HS-code bepaalt welke invoerrechten en aanvullende verplichtingen op je producten van toepassing zijn. Heb je de verkeerde HS-code, dan betaal je teveel invoerrechten (zonde van het geld) of te weinig invoerrechten (kans op naheffing en boetes). Onze experts hebben jarenlange ervaring met het bepalen van de juiste HS-codes van producten.

 • Oorsprong en invoerrechten

  Het Europese Unie en het verenigd Koninkrijk hebben een vrijhandelsakkoord gesloten waardoor producten die in de EU geproduceerd zijn zonder betaling van invoerrechten ingevoerd mogen worden in het VK en andersom. Maar aan die vrijstelling zijn regels gebonden, en die zijn complex. Onze experts kennen de oorsprongsregels uit het vrijhandelsverdrag van voor tot achter. Zij kunnen jou helpen om in aanmerking te komen voor vrijstelling én om vervelende naheffingen te voorkomen.

 • Douanetraining

  Zorg dat jouw organisatie voldoende douanekennis in huis heeft. Zelfs als je vertrouwt op een externe partner is het belangrijk om zelf ook douanekennis op te bouwen, zodat je vanaf het begin kunt zorgen dat je organisatie zich houdt aan alle douaneregels. Onze experts bieden verschillende trainingen aan om hierbij te helpen: een basis training voor medewerkers die zijdelings met douane te maken krijgen, en meer diepgaande trainingen voor collega’s die een spilfunctie vervullen bij het naleven van de douaneregels.

Wil je meer weten over onze diensten of heb je een specifieke vraag? 

Neem contact op

© 2024
Created by LR Internet