Advisering

Als je na Brexit te maken krijgt met nieuwe douaneprocessen, moet je je goed voorbereiden. Natuurlijk is het belangrijk om een deskundige douanedienstverlener in de arm te nemen, maar het is ook belangrijk om intern douanekennis op te bouwen en je interne organisatie in te richten op de nieuwe werkelijkheid.

Het ervaren team van Boom Customs staat klaar om je douaneaangiften voor je te maken, maar ook om je te adviseren en trainen. Een paar voorbeelden van wat we kunnen doen.

Onze adviesdiensten

 • Douaneprocessen inrichten

  Hoe je je VK-handel hebt ingericht, bepaalt voor een groot deel met welke douaneverplichtingen je te maken krijgt. Als je bijvoorbeeld DDP levert, dan ben je ook de importeur in het VK. Dat betekent dat je je moet registreren voor douane en btw-doeleinden en dat je periodiek btw-aangifte moet gaan doen. Als je zowel goederen importeert uit als exporteert naar het VK, kun je invoerrechten vermijden door gebruik te maken van speciale douaneregelingen. Dit soort zaken kun je zelf uitzoeken, of je laat je adviseren door één van onze specialisten
 • Goederencodes bepalen

  Na Brexit wordt het hele belangrijk te weten wat de goederencodes (HS-codes) van je producten zijn. Alle denkbare producten kunnen gerubriceerd worden in een gedetailleerd systeem van 8 tot 10-cijferige codes. De HS-code bepaalt welke invoerrechten en aanvullende verplichtingen op je producten van toepassing zijn. Heb je de verkeerde HS-code, dan betaal je teveel invoerrechten (zonde van het geld) of te weinig invoerrechten (kans op naheffing en boetes). Onze experts hebben jarenlange ervaring met het bepalen van de juiste HS-codes van producten.
 • Vergunningen

  De douane biedt allerlei faciliteiten om het leven van handelaars goedkoper en gemakkelijker te maken. Vaak is daarvoor een vergunning nodig. Onze experts hebben veel ervaring met het aanvragen van alle soorten vergunningen. Zij weten hoe je je organisatie moet voorbereiden en hoe je je vergunningaanvraag zo opstelt dat die het meest kansrijk is.
 • Douanetraining

  Zorg dat jouw organisatie voldoende douanekennis in huis heeft. Zelfs als je vertrouwt op een externe partner is het belangrijk om zelf ook douanekennis op te bouwen, zodat je vanaf het begin kunt zorgen dat je organisatie zich houdt aan alle douaneregels. Onze experts bieden verschillende trainingen aan om hierbij te helpen: een basis training voor medewerkers die zijdelings met douane te maken krijgen, en meer diepgaande trainingen voor collega’s die een spilfunctie vervullen bij het naleven van de douaneregels.

Wil je meer weten over onze diensten of heb je een specifieke vraag? 

Neem contact op

© 2023
Created by LR Internet